RSS
 

Archive for the ‘Genel’ Category

G, Edge, 3G, H, H+ İşareti Nedir ? İşte Cevabı

12 Oca

Eğer telefonumuzun “Mobil Veri” kullanımı açıksa, üst kısmda telefonun ne kadar çektiğini gösteren çubukların yanında E, 3G, H ve H+ gibi bir karakterin olduğunu görürüz. Peki bu karakterin anlamı nedir?

Sembol Servis Generasyon

G GPRS 2G

E Edge 2.5G

3G 3G 3G

H HSDPA 3.5G

H+ HSDPA+ 3.75G

4G 4G 4G

Şu konu da unutulmaması gerekiyor, daha hızlı şebekeler genellikle daha fazla pil tüketimine sebeb olacaktır. Örneğin telefonunuzun şebeke seçimini WCDMA (3G)’den GSM (Edge)’e getirirseniz pil kulanımınızın farkedilebilir bir oranda azaldığını görebilirsiniz.

Bir başka konuda telefonunuzun bulunduğunuz konudan hangi şebekeyi daha iyi çektiği ile ilgili. Örneğin bulunduğunuz konumda 3G şebekesi az çekiyorsa telefonunuz sürekli olarak E ve 3G modları arasında gidip gelecektir bu da fazla pil kullanımına neden olabilir.

 
546 Comments

Posted in Genel

 

01 Şub

 
471 Comments

Posted in Genel

 

8 Mayıs 2011 Anneler Günü

15 Nis

anneler-gunuAnneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gün.

Anna Jarvis’in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi. Zamanla başka ülkelere de yayıldı.

Annelere armağan edilen bu özel gün Türkiye’de 1955 yılından bu yana kutlanmaktadır. Türkiye’de Mayıs ayının 2. Pazar günü Anneler Günü olarak kutlanır. Bu evrensel günde, Dünyada milyonlarca anne, çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır.

 
690 Comments

Posted in Genel

 

2011 Yaz Saati Uygulaması Ne Zaman Başlayacak

13 Mar

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla her yıl yapılan ileri saat (yaz saati) uygulaması, 28 Mart Pazartesi günü başlatılacak. İşte Detaylar:

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararı uyarınca, 28 MartPazartesi günü gece 03.00′ten (pazarı pazartesiye başlayan gece) itibaren tüm yurtta saatler bir saat ileri alınacak.

Saatler, 30 Ekim 2011 tarihinde Pazar günü saat 04.00′te geri alınacak.

ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRECEKLER İÇİN PAZARTESİYE ALINDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının önerisi ile ileri veya geri saatuygulamasına normalde her yılın Mart ve Ekim ayının son pazar günü (cumartesiyi pazara bağlayan gece) başlanıyordu. Bu yıl Mart ayının son pazar günü aynı zamanda Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS) yapılması nedeniyle öğrencilerin bu durumdan etkilenebileceği gündeme geldi.

Bakanlar Kurulunun değerlendirilmesi üzerine YGS sınavı nedeniyle bu yıl pazar gününü pazartesi gününe bağlayan gece ileri saat uygulamasınageçilmesine karar verildi.

AA – 10 Mart 2011

Yaz Saati Uygulaması Ertelendi 28 Mart 2011,Saatler Ne Zaman İleri Alınacak 28 Mart 2011,Yaz Saati Uygulaması Tarihi Ertelendi 28 Mart 20111, Yaz Saati Uygulaması Ne Zaman Başlayacak 2011

 
653 Comments

Posted in Genel

 

Ya Üçbuçuk Atarsın, ya da Dört Dörtlük Yaşarsın.

06 Eki

Yaşam üzerine fazla geldiği zaman onu zorlama,
Biraz duraksa..

Neler olup bittiğine anlam verme !
Mutlaka yanlış bir şey oldu..
Düşüncelerin ile dileklerin aynı orantıda değildi,
Ve varlığın ile buluşamadı.

Sorun yok, sadece bekle..

Güneş doğacaktır.
Rüzgar esecek ve yağmur yağacaktır.
Zorlamaya gerek yoktur, olması gereken kendiliğinden olur !

İzlemeye devam et..
Şahitlik güzeldir, hem olayın dışındasındır hem de içinde.
Zorlamaya gerek yoktur, olması gereken kendiliğinden olur..

“Hayat üçbuçukla dört arasındadır.
Ya üçbuçuk atarsın, ya da dört dörtlük yaşarsın”.

Neyzen Tevfik

 
738 Comments

Posted in Genel

 

Koçum Benim Bee ..

14 Mar

Koçum Benim Bee ..

 
386 Comments

Posted in Genel

 

Tekirdağ’da Bir Hafta

04 Şub

Tekirdağ’da Bir Hafta19-26 Ocak 2010 Eniştem Sezgin Er ve Yanında gelen arkadaşı Şükrü Hayda İle beraber eniştemin tekirdağdaki evinin (Yazlık) tamir ve tadilat işleri için Tekirdağ Yenice / Demirkaya’ya gittik. Delimisiniz be adam diyenler var galiba evet deliyiz galiba, Haberlerde Tekirdağ kar altında yollar kapalı insanlar mağdur cümlesi gündeme oturmuşken biz gittik. Benim bu aralar işsiz oluşum eniştemlerinde bu tarihlerde müsait olmalarından başka bi şey değil bizi karda kışta yola düşüren sebeb. Herşey normal başlamış gibiydi ilk gün ama günler geçtikçe başımıza gelmeyen kalmadı. 15 Km yolu 3 saatta ancak gidebiliyorduk buna şükür derken arabamız soğuktan donunca kaldıkmı orda neyse zor bela Tekirdağ Merkeze gidip Avis Rentacardaki son aracı dakika farkı ile kiralık ama soğuk heryer kapalı ekmek yok bisküvü kola bulduysan ne mutlu Hatta bir keresinde bakkaldan ekmek istiyoruz bakkal ” ABİ EKMEK YOK BULAMASSIN BU HAVADA BEN SİZE BİRA VERİYİM İÇİNİZ ISINSIN ” diyor yok biz kullanmıyoruz diyince bakkal ” ALLAH İŞİNİZİ GÜCÜNÜZÜ RAST GETİRSİN FALAN FİLAN ” 360 Derecelik bi dönüş yapıyor. Neyse bi ugursuzluk vardı üzerimizde ama neydi anlamadık. Aracımız dondu mağdur kaldık, İstanbul’a geldik ilk bindiğimiz asansorde kaldık , ertesi gün aracın durumunu kontrol etmek için Tekirdağ’a gittik dönüşte Ulusoy Otobüs firmasıyla merter’e kadar geldik ama çok iyi çalışanlarının ilgisi hoşuma gitti bizim otobüs firmalarının çalışanlarını gibi kazma degiller bravo Ulusoy neyse otobusten indik taksiye bindik yolu yarıladık taksininde lastiği patladı yine yolda kaldık Pes doğrusu dedirdecek cinsden herşeye rağmen iyi bir maceraydı. Bu vesile ile Şükrü Hayda ile tanışmış olduk eniştemin arkadaşı fotoğrafda boya badana işleri yapan kişi
Başka bir yazıda görüşmek üzere

 
59 Comments

Posted in Genel

 

İlk Web Sitem 4 Yaşında !

05 Oca

Karakışla Köyü Web Sitesi 4.Yaş Kutlaması Karakışla Köyü web sitemizin macerasına başlayalı 4 yıl oldu. 1 Ocak 2007 tarihinde resmi sitemizi yayına sokmuştuk (www.karakislakoyu.com) tabi bu zamana kadar olan çalışmalarımızı amatörlüge sayıp başlangıcı bu tarihde yapmıştık. İlk olarak karakisla.sitemynet.com ile başlayan heyecanımız sonra yaklaşık 6 aylık bir yayın ile karakislakoyu.tr.gg ziyaretçilerimizin bize ışık vermesi ile çalışmalarımızı profesyonelliğe yöneltip portalımızı oluşturduk. Acı tatlı tam 4 yıl olmuş maceraya başlayalı ve bu macereyı ne olursa olsun hiç bitirmeyi düşünmüyoruz. Eski dostlar bilir biz bu maceraya köydeki evimizin tepesine bir anten dikip Eski bir teyp ile 80 tane kaset uydurmasyon mikrefon telefon baglantısı ve sizlerden gelen yazılı istek kağıtları Fm 106 ve Fm 104 frekanslarında Oğuz Fm Karakışla’nın Sesi Evinizin Neşesi Seslerini Yankılandırdık. Menteşe köyüne kadar ulaşan 5 km yayın yapan vericimiz ve hışırtısı eksik olamayan sesimizle.
Kısacası zaman içerisindeki bize uygun teknoloji ile maceraya devam.

Bizden sizlere kucak dolusu selamlar saygılar.  Bizleri Özellikle beni bu yolda yalnız burakmayan arkadaşlara ve sizlere sonsuz teşekürler. Nice 4 yıllara

Oğuzhan Akdemir

Karakışla Köyü Web Sitesi Haber Sayfasından Alıntı Yapılmıştır

 
1.073 Comments

Posted in Genel

 

Muş Gezisi

11 Eki

Muş Gezisi 2009Merhaba;

Geçtiğimiz ay yolumuz yolu yokuş olan Muş’a düştü gidenler gelmemiş ama biz geldik. Muş’a Erzurum üzerinden geçtim Erzurumda akşam saatlerine kadar gezdikten sonra yola çıktık (Eşim ve Oğlum) Erzurum’da iken Erzurum Trac’a ugrayıp oradaki Radio Amatörü kardeşlerimizle tanışıp dernekleri ziyaret etmeyi çok istedim ama zaman kısıtlamasından dolayı olmadı. İnşallah başka zaman. Peki neden Erzurum Radio amatorleri İstanbuldan web üzerinden takip ettiğim kadarıyla bir diğeride Trabzon Trac olmak  üzere çalışmaları çok huşuma gidiyor. Neyse konumuz dışına fazla çıkamadan Muş’a geri dönelim. Kale parkı yer sofrasında yemek keyfi erzurum Cağ kebabı (begenmedim ama) eee başka .. bu kadar daha ne olsun, İstanbulda adım başı şubesi olan bankanın Muş merkezde şubesi olmaması hesabımdaki paramı 3 günde çekebilmem haftada sadece 3 gün uçak seferi olması ve uçak fiyatları tv reklamlarında bas bas bağırdıkları fiyatların üstüne + işlem + bilmemne + falan filan + çocuk 2 yaşını bir hafta geçmiş gibi ek masraflarla reklamlardakinin tam 5,4 katı olması gibi Her şeye rağmen güzel bir hafta geçirdim Muş’a yolunuz düşerse Muş İstanbul Ucuzluk Mağasanına Mutlaka Uğrayın Ayhan Işıkoğlu (Eniştem) Selam söyleyin ilğilenir sizinle Anlatacak çok şey vardı aslında ama şimdilik bu kadar

 
710 Comments

Posted in Genel

 

Merhaba

29 Tem

Oğuzhan Akdemir

Merhaba dostlar;

Yaklaşık 5 yıllır web dünyasında olmama rağmen kendi blogumu ancak yeni oluşturuyorum. Aslında uzun zamandır aklımda olan bişeydi blog oluşturup duygu ve düşüncelerimi dostalarım ve okumak isteyen diğer kişilerle paylaşmak. Umarım yazılarım birilerinin hoşuna gider veya öylesine okuyanlarda olabilir, neyse çok uzatmayın devrik cümleler kurup edebiyatçıların diline düşmeyim !

Haydi Hayırlı Bloğlar …

 
297 Comments

Posted in Genel

 
 
Yeni Sayfa 1